Denzel Richardson
Denzel Richardson

Denzel Richardson is professioneel honkballer bij L&D Amsterdam (Pirates) en hij is speler van het Nederlands team. Hij kreeg dit seizoen een onderscheiding als beste slagman van de hoofdklasse en hij werd bovendien uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

In een interview in de Volkskrant laat Denzel optekenen:
Naast doelen op sportief gebied als schitteren op het officieuze WK in 2023, wil ik niet dat de mensen om mij heen mij alleen zien als goede sporter. Ik wil een rol van betekenis spelen in het leven van jonge sporters. Als ik iemand van een depressie of negatief zelfbeeld af kan helpen met goede begeleiding, is mij dat meer waard dan welke sportprestatie ook. Denzel is Mental Performance Coach (life en sport) bij Trust Sports Management en hij kan als geen ander jonge spelers leren om doelen te stellen, om het beste uit henzelf te halen, om het eigen negatieve denken te beïnvloeden en om te draaien naar positief denken.

Denzel heeft toen hij honkbalde in Amerika de keerzijde van het, zo op het oog mooie honkbal leven ervaren. Door sportieve tegenslagen bij de Colorado Rockies kreeg Denzel last van angststoornissen, daarnaast moest hij groot persoonlijk verlies in zijn nabije familie incasseren. Denzel koos ervoor om zichzelf te motiveren en aan zijn haren uit het moeras te trekken, om niet de weg van de minste weerstand te kiezen maar om te knokken op zo’n manier dat hij nu 3 jaar op rij de beste speler in de Nederlandse Honkbal competitie is. De tegenslagen in zijn leven en de manier waarop Denzel daarmee is omgegaan, hebben van hem een sterker mens gemaakt die gelooft in eigen kunnen en die in staat is om richting te geven aan zijn leven. Denzel staat te trappelen om zijn kennis, ervaring en overtuiging te delen met jonge atleten uit alle takken van sport.