Djoenie Steenvoorde
Djoenie Steenvoorde

"Met professioneel basketbal spelen in Nederland word je toch niet rijk?” Deze opmerking hoort Djoenie vaak als hij vertelt dat hij 15 jaar professioneel basketballer is geweest. Een vraag die voorbij gaat aan de ware betekenis van rijkdom. Passie en plezier waren de de belangrijkste drijfveren om te gaan basketballen. Tijdens zijn professionele basketbal carrière dacht hij niet na over wat hij verder wilde met zijn leven, gelukkig werd hij goed begeleid door mensen die hij vertrouwde. Nu terugkijkend op zijn carrière miste hij een ongezouten mening van een echte ervaringsdeskundige, een persoon die alle ins-and-outs van de topsportwereld kent en die hem tijdens zijn carrière op een open minded manier had kunnen leren omgaan met prestatiedruk, verwachtingspatronen maar die hem vooral ook had kunnen helpen bij zijn ontwikkeling als mens.

Djoenie wil graag die persoon zijn voor de huidige generatie topsporters. De holistische manier van sporters begeleiden en adviseren lopen als een rode draad door zijn coach carrière. Hij vindt het belangrijk om jonge spelers bewust te maken, hoe het lichaam en geest op een mooie manier kunnen samenwerken om tot een optimaal resultaat te komen.  “Je bent het resultaat van je eigen keuzes.”

Ex-basketballer Djoenie Steenvoorde maakte in 1999 zijn debuut op het hoogste niveau bij Almere. De guard speelde vier seizoenen voor EiffelTowers Den Bosch, daar won hij in 2009 de beker en werd hij in 2012 landskampioen. Hij gaat jonge voetballers en basketballers begeleiden op zoek naar hun droom.